Claridge Stud
† 12.01.2018, vanhuus

DA's Beldan++++ ox

ERJ-II

VH12-003-0939

Ekaterina Druz

Kutsumanimi Spede Omistaja Dimma (VRL-08204), Claridge Stud
Syntynyt 08.03.2009, 32v Kasvattaja Dimma, Diamonds Arabians
Rotu, sukupuoli arabialainen täysiverinen, ori Painotus esteratsastus
Säkä, väri 152cm, punarautias Koulutustaso Helppo A, 110cm, CIC2, Vaikea

Saavutukset

Toukokuun laatuarvostelutilaisuus 31.05.2017
4,5 + 40 + 17 + 20 + 15 = 96,5 p. // ERJ-II

All-Sim Evaluation: 71%, Premier

Ratsuhevosten laatuarvostelu: 60,556%


Sukuselvitys

DA's Beldan ox
Hot Boy ox
153cm, prt
Hot Chocolate ox
152cm, rt
Like A Paradise Or Not ox
152cm, rn
Lucifer Girl ox
151cm, rt
Ring Ding Dong ox
151cm, rt
Honey Bee Boy ox
152cm, rn
How Gee ox
150cm, rt
Princess ox
151cm, rt
Sorry Sorry ox
153cm, rt
Heartbreaker ox
152cm, prt
Malhago ox
152cm, rt
Not Idiot Girl ox
152cm, vrt
Face to Face ox
152cm, rt
Hey Guys I'm Here ox
151cm, rt

Speden isä, Hot Boy ox, on punarautias, 153cm korkea arabialaisori, jolta kyllä löytyy luonnetta ja tahtoa. Tälle orille ei sanota ei, ei sitten missään tilanteessa. Kuitenkin Hotin vakioratsastajan on helpompi saada ori käyttäytymään ja kilpailutilanteessa ori keskittyy ihmeen hyvin. Esteradoilta se on keräillyt hienot 40 sijoitusta ja kouluradoilta muutaman kokemussijoituksen. Jälkeläisiä tältä orilta löytyy Speden lisäksi 3.

Speden isänisä, Hot Chocolate ox, on paljon menestystä esteradoilta kerännyt 152cm korkea arabialaisori. Tämä rautias yksilö on lojaali vakioratsastajalleen, muuten hiukan sähäkämpi oripoika. Kilpailutilanteessa keskittyy ja tekee parhaansa. Esteiltä ori on keräillyt itselleen 60 sijoitusta. Jälkeläisiä Chocolla on 5 kappaletta.

Speden isänisänisä, Like a Paradise or Not ox, on ruunikko, 152cm korkea komea arabialaisori, jolta löytyy erittäin paljon karismaa ja näyttävyyttä. Ori onkin seikkaillut ympäri maailman näyttelyissä ja keräillyt palkintoja. Ori on myös kuuluisa esteradoilta, sijoituksiakin löytyy 70 kappaletta. Paradisella on teetetty paljon jälkeläisiä ja niitä löytyy ympäri maailman 17 kappaletta.

Speden isänisänemä, Lucifer Girl ox, on rautias, kaunis arabiyksilö. Tällä 151cm korkealla tammalla oli todella paljon potentiaalia sekä esteille, että kouluun, mutta pahan onnettomuuden takia se jouduttiin lopettamaan nuorena. Luciferilla kuitenkin ehdittiin kilpailla 15 sijoitusta ja teettää 2 jälkeläistä.

Speden isänemä, Ring Ding Dong ox, on kiltti ja hellyyttävä, rautias, 151cm korkea arabialaistamma. Vaikka tammaa ei olekaan kauneudella kauheasti pilattukaan, se on todella oiva kisaratsu. Myös lastenratsuna tammaa on näin eläkepäivinä käytetty. Esteiltä Ring on kerännyt 40 sijoitusta ja koulusta 20. Jälkeläisiä tällä tammalla on 3 kappaletta.

Speden isänemänisä, Honey Bee Boy ox, on mukava, hiukan sähäkkä ja pippurinen, ruunikko arabiori. Tällä 152cm korkealla orilla on paljon potentiaalia esteille ja se onkin kilpaillut niiden parissa runsaasti. Sijoituksia ori onkin kerännyt huimat 80 kappaletta. Myös koulukentillä ollaan vierailtu ja niiltä löytyy 20 sijoitusta. Jälkeläisiä Honeylla on 6 kappaletta ympäri maailman.

Speden isänemänemä, How Gee ox, on herttainen, rautias, 150cm korkea arabitamma, joka on kilpaillut näyttävästi kouluratsastuksen parissa ympäri maailman. Sijoituksia siltä löytyykin hienot 50 kappaletta. Esteiltäkin tammalta löytyy 20 sijoitusta. Jälkeläisiä Geellä on 3 kappaletta.

Speden emä, Princess ox, on potentiaalinen, mutta kiltti, rautias 151cm korkea arabialaistamma. Princess on kilpaillut elämänsä aikana paljon, mutta on siirtynyt jo eläkkeelle hienon 40 esteratsastussijoituksen jälkeen. Tamma viettääkin eläkepäiviään mukavassa ratsastuskoulussa lastenratsuna. Jälkeläisiä tällä tammalla on Speden lisäksi 4 kappaletta ympäri Euroopan.

Speden emänisä Sorry Sorry ox, on täynnä potentiaalia oleva arabialaisori. Tämä komea 153cm korkea rautias ori on keräillyt näyttelypalkintoja ympäri maailman, erityisesti Euroopan näyttelykentillä. Sen lisäksi orilta löytyy 30 sijoitusta esteiltä ja 20 koulun puolelta. Jälkeläisiä tällä orilla on huimat 18 ympäri maailman.

Speden emänisänisä Heartbreaker ox, on hieno, 152cm korkea punarautias arabiori, joka on tunnettu ympäri Euroopan. Pidemmälle ori ei ehtinytkään kilpailemaan selkävaivojensa takia, joten se viettää eläkepäiviä läheisessä ratsastuskoulussa. Sijoituksia Breaker ehti keräillä esteiden parista 40 kappaletta ja jälkeläisiä tällä orilla on 3 kappaletta.

Speden emänisänemä Malhago ox, oli 152cm korkea rautias arabialaistamma. Mal ehti kerätä mainetta ympäri maailman, kunnes onnettomuus koitui sen kohtaloksi ja tamma jouduttiin lopettamaan välittömästi. Malhago oli kiltti ja potentiaalinen tamma ja se keräsi sijoituksia sekä koulu-, että esteradoilta, molemmista 25 kappaletta. Jälkeläisiä tällä tammalla on 4 kappaletta.

Speden emänemä Not Idiot Girl ox, on nimestä huolimattaan hiukan idiootti, blondi, 152cm korkea vaaleanrautias arabitamma. Idiot ei ole mikään penaalin terävin kynä, mutta silti oikein oiva kisaratsu ja se onkin kerännyt sijoituksia 30 kappaletta esteiden parista. Jälkeläisiä tällä tammalla on teetetty 2 kappaletta.

Speden emänemänisä Face to Face ox, on komea, potentiaalinen, 152cm korkea rautias arabialaisori. Face ei ole koskaan ollut mikään kisatykki, vaan aivan tavallinen ratsastuskouluhevonen, mutta sillä on silti vierailtu estekentillä, keräten 10 sijoitusta. Jälkeläisiä tällä orilla on 3 kappaletta.

Speden emänemänemä Hey Guys I'm Here ox, on mukava, ratsastuskouluhevonen. Tällä 151cm korkealla rautiaalla arabialaistammalla on käyty kilpailemassa uran alkuvaiheessa, mutta se jouduttiin myymään ratsastuskoululle erinäisistä syistä. Estesijoituksia tamma keräsi 20 ja koulusta 10 kappaletta. Jälkeläisiä Heralla on 2 kappaletta.

Jälkeläiset

Syntynyt Tamma Nimi Omistaja
26.09.2012 Moonlight Firefox ox t. CLA Blooming Flower ox Myynnissä
28.12.2012 Star Aviation ox o. CLAr Vampire Prince ox Wolf VRL-14256
20.07.2013 Star Aviation ox t. CLAr Highlight ox Claridge Stud
15.08.2014 Moonlight Firefox ox t. CLAr Casual Lady ox Wolf VRL-14256
01.09.2014 Moonlight Firefox ox o. CLAr Soul of Fire ox Myynnissä
03.01.2016 Rabiah SH ox o. Claridge Bellamy ox Claridge Stud

Luonne

Luonteeltaan Spede onkin pippurinen ja sähäkkä. Menoa ei todellakaan puutu, kun on orin kanssa liikenteessä, etenkin kisakentillä mennään eikä meinata. Ori ei siis sovi ihan kenen tahansa käsiteltäväksi, vaan hoitajan täytyy tietää mitä tekee. Spede käyttäytyy hyvin orimaisesti joka käänteessä, ja tammoille poika uhoaa kovasti, hirnuu ja nousee pystyyn. Silloin hoitajan taidot ovat todellakin koetuksella, mutta päättäväisellä asenteella ja hyvällä hevosmiestaidolla orin kanssa kyllä selviää oikein mainiosti. Jo sillä pääsee pitkälle, ettei anna orin pomottaa itseään -ihminen menee ensin porteista, eikä hevonen ryntää karsinaan syämään hoitajan roikkuessa perässä. Spedeä saa kyllä välillä komentaakin ihan kunnolla, ja kun se tajuaa olevansa arvoasteikossa alempana, se mukautuu ihmisen tahtoon ja alkaa käyttäytyä siivosti.

Hoitaessa Spede on hieman malttamaton, ja tuntuu koko ajan sanovan: "Milloin on valmista? Milloin pääsen ulos?". Pään heittelyn ja pyörimisen estämiseksi ori tulisi sitoa kiinni ja vielä varmistaa vetosolmu, muuten se kiskaisee sen auki heti kun hoitaja kääntää selkänsä. Myös karsinan alasalvan tulisi olla aina kiinni, koska muuten Spede pääsee irti nappaisemalla nätisti kiinni yläsalvasta ja kiskaisemalla. Poika on siis melkoinen kahlekuningas. Loimetkin saadaan rikki säällä kuin säällä -säännöllisesti se on onnistunut hankkiutumaan eroon vaatekappaleestaan, minkä jälkeen se ei ole ollut enää kovin ehjä. Vaikka Spede osaa olla joskus todella rasittava, on se kuitenkin omalla tavallaan niin fiksu ja persoonallinen otus, ettei siitä voi olla pitämättä.

Vaikka Spedellä onkin tapana pyöriä hoitaessa, harjauksesta se nauttii ja etenkin sään kohdalta harjatessa se lerputtaa alahuultaan hyvin epä-Spedemäisesti. Sekuniksikaan se ei kuitenkaan lakkaa tarkkailemasta ympäristöään mahdollisien tammojen tai vaanivien vaarojen varalta. "Aina valppaana" on orin motto. Välillä on todella ärsyttävää, kun ori säpsähtelee näkymättömiä vaaroja ja hoitaja meinaa liiskaantua karsinan seinään. Mutta jos Spede todella luottaa hoitajaansa, säikkyminen vähenee 90%, ja se on pojalta jo melkoinen suosionosoitus. Muutenkin pojasta tulee mukavampi ja helpompi käsitellä, kun hoitaja käy tutuksi ja käyttäytyy johdonmukaisesti ja päättäväisesti. Kavioiden nosto on helppoa jos orin tuntee: kevyt painallus oikeasta kohtaa ja hieman painoa toiselle jalalle, niin kavio nousee mukisematta, eikä ylhäällä pysymisessäkään ole ongelmia. Jääräpäisellä tuulella ollessaan kavioiden hoito on kuitenkin pahimmillaan raivostuttavaa puuhaa. Pesusta ori sen sijaan nauttii, kunhan vesi ei ole liian viileää -silloin se aloittaa steppauksen. Spede kun tykkää esittää niin kovin herkkähipiäistä.

Traileriin Spede menee mukisematta, sillä kun on vain hyviä kokemuksia kuljetuksista. Lähes aina se pääsee johonkin hauskaan paikkaan, kuten kilparadalle tai näyttelyyn esittelemään itseään. Ori nauttii huomiosta, mutta liika hälinä ympärillä saa sen hermostumaan. Muutenkin kuumana käyvää poikaa täytyykin usein "jäähdytellä" vähän kauempana ennen suoritusta. Tammat tietenkin kiinnostavat kovasti, mutta onneksi orin saa keskittymään suoritukseen. Kisakentällä ori tekee parhaansa, jos se on vain tarpeeksi rauhallinen mieleltään, eikä päässä pyöri kisa-alueen tammat tai muut hevoset. Kisoissa orilla riittää vauhtia, etenkin esteet otetaan kerralla ja kunnolla! Uusintaradalla Spede on lähes lyömätän: se pystyisi kääntymään kolikon päällä, ja sillä on palava voitontahto, mikä siivittää sen uskomattomaan vauhtiin esteiden välillä. Kuitenkin se ehtii harkitsemaan jokaista liikettään, ja arvioi usein etäisyydet ja kulmat ilman ratsastajan apua -ori voittaisi kisat ilman selässä roikkuvaa painoakin.

Ratsastaessa Spede on tulinen mutta helposti käsissä pysyvä, hieman ylirepas muttei sekopäinen -siis osaavalle ratsastajalle herkkä ja unelma ratsastaa. Aluksi ori voi kulkea hieman hermostuneesti ja hätäisesti, mutta jos ratsastaja taivuttelee paljon, tekee voltteja ja ratsastaa sitä aktiivisesti, niin kohta poika rauhoittuu ja alkaa kantaa itseään komeassa ja sille tyypillisessä, ryhdikkäässä peräänannossa. Ratsastaessa orin kanssa on sama juttu kuin hoitaessakin: vihreitä miehiä ilmestyy aina välillä nokan eteen milloin mistäkin. Jos ratsastaja ei turhista hätkähdä ja ratsastaa oria aktiivisesti, se jättää säikkymisen vähemmälle ja keskittyy työskentelyyn. Koulussa Spede on koulutettu Helppo B-tasolle, ja pohkeenväistöt sujuvat lennokkaasti niin käynnissä kuin ravissakin. Esteet ovat kuitenkin orin varsinainen painotuslaji, johon siltä läytyy kapasiteettia 110 cm asti. Esteillä Spedellä riittää potkua. Yksittäiset esteet ovat pojan mielestä lällyjä, ja ne hypätään mielenosoituksellisesti korkealta ja joskus pukkien kera. Radalla ori onkin elementissään, se tietää tehtävänsä täydellisesti ja toimii sen mukaan, arvioi etäisyydet, hyppää korkealta yli ja selvittää mahdottomalta näyttäviä kulmia. Sarjaesteistä Spede pitää erityisesti, ja niiden jälkeen muutama ilopukki kuuluu asiaan. Etenkin estekisoissa ori tuntuu jättimäiseltä dynamiittipötköltä, mutta se pysyy kiltisti ruodussa. On hieno tunne hallita niin upeaa, voimakasta eläintä kuin Spede.

Spedeä käytetään myös näyttelyissä silloin tällöin. Ori on todella komearakenteinen, ja sen suku on täynnä näyttelyvoittajia, joten siitä odotetaan suuria näyttelykehistä. Kehässä ori osaa esittää itseään ryhdikkäänä ja välillä turhankin innokkaana... Esittäjän on vaikea pysyä perässä, kun ori painelee komeaa lisättyä ravia areenan ympäri. Tammoille Spede hirnuu innokkaana, jolloin se tuntuu esiintyvän enemmän niille kuin tuomareille. Mutta juuri tuollaiset pienet yksityiskohdat tekevät Spedestä niin ainutlaatuisen ja rakastettavan tapauksen.

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
00.00.0000 - - , päätuom. ,

26.10.2014 ERJ 110cm Haavelaakso 5/30
31.10.2014 ERJ 110cm Haavelaakso 4/30
05.11.2014 ERJ 110cm Haavelaakso 2/30
08.11.2014 ERJ 110cm Erkinheimot 5/30
08.11.2014 ERJ 110cm Mörkövaara 3/30
09.11.2014 ERJ 110cm Erkinheimot 5/30
09.11.2014 ERJ 110cm Haavelaakso 5/30
11.12.2014 ERJ 110cm Fifth Bridge Ponies 1/30
14.12.2014 ERJ 110cm Fifth Bridge Ponies 4/30
18.12.2014 ERJ 110cm Fifth Bridge Ponies 5/30
18.12.2014 ERJ 110cm Mörkövaara 2/40
19.12.2014 ERJ 110cm Mörkövaara 5/40
19.12.2014 ERJ 110cm Fifth Bridge Ponies 2/30
26.12.2014 ERJ 110cm Dainty 5/40
26.12.2014 ERJ 110cm Dainty 2/40
31.12.2014 ERJ 110cm Dainty 4/40
03.01.2015 ERJ 110cm Mörkövaara 4/30
09.01.2015 ERJ 110cm Kilpailukeskus Holmberg 7/50
16.01.2015 ERJ 110cm Kilpailukeskus Holmberg 1/50
29.01.2015 ERJ 110cm Mörkövaara 3/30
20.03.2015 ERJ 110cm Viisikko 1/30
22.03.2015 ERJ 110cm Viisikko 3/30
22.03.2015 ERJ 110cm Lebenslang 3/40
23.03.2015 ERJ 110cm Viisikko 4/30
25.03.2015 ERJ 110cm Viisikko 2/30
03.04.2015 ERJ 110cm Wyrda Horses 4/30
12.02.2016 ERJ 110cm Mörkövaara 2/30
17.02.2016 ERJ 110cm Mörkövaara 3/30
12.08.2016 ERJ 110cm Mandelbacke 1/9
13.08.2016 ERJ 110cm Mandelbacke 1/9
26.08.2016 ERJ 110cm Metsovaara 2/29
11.09.2016 ERJ 110cm Hortensia 4/40
15.09.2016 ERJ 110cm Hortensia 4/40
18.09.2016 ERJ 110cm Hortensia 3/40
19.09.2016 ERJ 110cm Hortensia 6/40
19.09.2016 ERJ 110cm Hortensia 2/40
12.02.2017 ERJ 110cm Kievarinkuja 5/30
01.04.2017 ERJ 110cm Hukkapuro 1/30
02.04.2017 ERJ 110cm Hukkapuro 2/30
10.04.2017 ERJ 110cm Hukkapuro 3/30
14.04.2017 ERJ 110cm Hukkapuro 1/30
16.04.2017 ERJ 110cm Hukkapuro 2/30
18.04.2017 ERJ 110cm Hukkapuro 1/30

Päiväkirja

10. huhtikuuta 2017 - Dimma
Spede on ollut hieman lomailemassa kaikesta. Ori sai viime viikolla päähänsä, että hänhän lähtee lipettiin, aidan yli. Karkureissu päättyi melkein jo siihen, kun ori tuli suoraan niskoilleen aidalta, mikä näytti tekevän kipeää. Kaikkien helpotukseksi hevonen kuitenkin nousi ylös ja lähti käppäilemään kohti heinälatoa. Spede saatiin kumman nopeasti kiinni, mutta seuraavana päivänä hevonen tuntui olevan kovinkin kipeä selästään ja paikalle kutsuttiin eläinlääkäri. Orilla oli pieni ruhje selässä ja se varmaan oli venäyttänyt selkäänsä aidan yli hypätessään ja kaatuessaan. Hevonen kuitenkin tulisi kuntoon, mutta nyt kaikki oli vain odottelua ja rauhassa ottamista. Voi että kuinka tekikään mieli lähteä pitkälle maastolenkille tai esteilemään orin kanssa. Nyt oli kuitenkin otettava rauhallisesti.

12. heinäkuuta 2016 - Dimma
Ajattelin tänään ottaa hieman rennosti ja illan ratsuksi valikoitui Spede. Orin kanssa olin viimeksi touhuillut kauan aikaa sitten ja oli mukava päästä sen kanssa hieman maastoilemaan. Hevonen vaikutti olevan innokkaalla tuulella ja varustaessa häsläsikin yrittäen pyöriä ja nostella jalkojaan. Pääsimme kuitenkin Speden kanssa onnellisesti ja turvallisesti maastopolulle. Kävimme kahlailemassa orin kanssa ja siitä hevonen vasta innostuikin. Olimme aivan läpimärkiä kun palasimme tallille ja välistä jäi pellolla laukkailu, etten olisi tullut kipeäksi. Olihan ulkona lämmin, mutta en luottanut siihen tarpeeksi. Spede näytti harmistuvan päätöksestäni ja oli haluton lähtemään yhtään mihinkään. Pääsimme kuitenkin tallille asti hyvinkin pienellä tappelulla ja ori pääsi suoraan iltaheinien kimppuun.

01. tammikuuta 2015 - Dimma
Pitihän sitä Spedellekin käydä toivottamassa hyvää uutta vuotta ja päätin pikku juhlan kunniaksi lähteä orin kanssa maastoretkelle. Ilma ei ollut kovin kylmä, niin tulisin itsekin selviämään hyvin, kunhan vain ei tuulisi. Sen verran olen tuulelle arka että tuulella pysytään kyllä maneesissa tiukasti, jos ulkona on vähänkään pakkasta. Spedekin taitaa olla hiukan vilukissa, sillä kun astuimme ulos, se otti pari sivuaskelta. Ori kuitenkin lämpesi nopeasti, kun pääsi hiukan ravailemaan hiekkatiellä. Lunta ei paljoa ollut, mutta sentään edes vähän. Kun tulisi hämärämpää, näkisimme jotakin keskellä metsääkin, toivon mukaan. Olin laittanut heijastimetkin varmuuden vuoksi, jos pimeä yllättää. Spede pääsi hiukan irroittelemaankin laukan saattelemana, toivon mukaan nyt on ylimääräinen energia poissa, eikä myöhemmin illalla tule ongelmia. Ori eteni ihmeen kiltisti ja oli todella hallittava. Ehkä se ikä tuo hiukan viisauttakin, vai?

Valmennukset

08. heinäkuuta 2016 - estevalmennus, Marcus (kirjoittanut omistaja)
Ihme kyllä Marcus suostui pitämään meille tämänkin valmennuksen, joka olisi Speden näillä näkymin viimeinen. Vielä hieman treenaisimme ja hioisimme viimeisiä kilpailuja varten, jonka jälkeen hevosen kilpailu-ura laantuisi runsaasti. Ensi vuoden puolella ori pääseekin jo varmasti eläkkeelle asti. Aloitimme valmennuksen muutamilla lämmittelyesteillä ja Spede suoriutui niistä täydellisesti. Oliko tästä kerrankin tulossa täydellinen valmennus? Kyllä vain. Spede oli kuin unelma ja suoritti tasaisen varmasti ellei jopa paremmin. Valmennus tuntui menevän kuin siivillä ja pian se olikin jo ohitse. Marcukselta tuli paljon hyvää palautetta ja mies vitsailikin siitä, että viimeisissä kilpailuissaan Spede alkaa rellestää. Itse luotan kilpailutilanteessa Spedeen täysin, joten tuhahdin: "Älä manaa poika!"

26. toukokuuta 2016 - estevalmennus, Marcus (kirjoittanut omistaja)
Pikkuveljeni Marcus oli luvannut pitää minulle ja Spedelle estevalmennuksen palkaksi viime viikonloppuisesta kuskaamisista paikasta toiseen. Mies oli ollut pirskeissä ja tottakai lupasin pienellä palkalla tätä kuskata. Toki olisin vapaillani muutenkin voinut, mutta nyt oli hyvä sauma ansaita pieni valmennus. Spede oli alusta asti reipas ja eteenpäinpyrkivä, mutta sen kanssa sai silti tehdä töitä. Hevonen oli hieman liiankin innokas, eikä se keskittynyt kunnolla olennaiseen vaan sähläsi jotain omaansa. Valmennuksen edetessä ori rauhoittui hieman ja esteiden yli mentiin yhä vain paremmin, vaikeammiltakin teiltä ja huonoimmiltakin askelluksilta. Alun kankeuden ja sähläämisen jälkeen valmennus sujuikin oletettua paremmin ja tuntui, että kerrankin ori keskittyi täysillä. Kahden kuukauden päästä olisikin Speden luultavasti viimeinen valmennus, jonka jälkeen käydään vielä muutamissa kilpailuissa tavoitteellisesti ja sen jälkeen ori pääseekin jo puoliksi kisaeläkkeelle.

26. helmikuuta 2016 - estevalmennus, Odeya
Dimma vaikutti tehneen töitä viime valmennuksessa, mutta ilmestyi pirteänä punarautiaan arabialaisen kanssa paikalle. Sähäkkä ori DA's Beldan, kutsumanimeltään Spede, asteli reippaasti ja kiinnostuneena katseli ympärilleen. Sähäkkyyden huomioon ottaen päätin, että oria olisi hyvä pistää ruotuun kaarevilla lähestymisillä. Laitoin pääty-ympyrälle kolme kavalettia, jotka ratsukko voisi ottaa verryttelyssään tehtäväkseen ja toiselle pääty-ympyrälle kokosin parin pienen pystyn, noin 70 cm korkeuteen. Tasoltaan ori hyppäisi 110 cm korkuisia esteitä, ja keskelle kokosin kaarevalle uralle suhteutettuina väleinä yhden okserin ja kaksi pystyä. Toistaiseksi esteet jäivät 80-90cm korkeuteen. Pyysin Dimmaa verryttelemään ja ravaaman myös kavaletit. Spede vaikutti hyvin energiseltä ja menohaluja tuntui riittävän liiaksi saakka, joten Dimmalla oli täysi työ saada ori keskittymään omiin apuihinsa. Kavaletit sujuivat vaihtelevasti, välillä sähläten ja välillä ratsukko suoritti ne sujuvasti. Pyysin tekemään samaa laukassa, molempiin suuntiin, ja lopuksi kävelemään hetken ennen ensimmäistä tehtävää.

Spede ei vaikuttanut verryttelystä huolimatta vieläkään keskittyvän kunnolla, joten päätin aloittaa toisen pääty-ympyrän pystyistä. Innostusta riitti ratsukon aloittaessa pääty-ympyrällä työskentelyä ja ehkä hieman hätäiseen Spede lähestyi esteitä. Pyysin välillä tekemään pääty-ympyrältä hypyn jälkeen tekemään voltin pääty-ympyrältä vastakkaiseen suuntaan ja lähestymään seuraavaa estettä. Tässä vaiheessa ori joutui keskittymään enemmän saadakseen jalkansa järjestykseen, sillä esteiden päällä piti vaihtaa laukka ja suunta muuttui. Tyytyväisenä parin työskentelyyn pyysin Dimmaa kävelemään ennen seuraavaa tehtävää. Hetken tauon jälkeen pyysin ottamaan suhteutetun kolmen esteen tehtävän rauhallisessa temmossa, jos suinkin mahdollista. Spede vaikutti hieman rauhoittuneen ja kuunteli Dimmaa jo paremmin. Ratsukko suoriutui hyvin, joten nostin puomit 100-110 cm korkeuteen. Spede päätti jälleen kuumua, mutta pysyi erinomaisesti hallinnassa. Puomit eivät kolahdelleet ja tiet vaikuttivat huolellisesti ratsastetuilta. Päätin, että tähän oli hyvä lopettaa ja pyysin Dimmaa loppuverryttelemään orin.


virtuaalitalli / virtuaalihevonen