Claridge Stud

Claridge Bellamy++++ ox

EV-I

VH16-003-0007
Vikarus

Kutsumanimi Bell Omistaja Dimma (VRL-08204), Claridge Stud
Syntynyt 03.01.2016, 24v Kasvattaja Dimma, Claridge Stud
Rotu, sukupuoli arabialainen täysiverinen, ori Painotus esteratsastus
Säkä, väri 151cm, rautias Koulutustaso Helppo B, 100cm, Helppo, Noviisi

Saavutukset

Estevarsojen laatuarvostelu 30.04.2016
8 - 8 - 4 - 3 - 2 - 1 = 26p // EV-II

Estevarsojen laatuarvostelu 30.05.3017
8 - 8 - 3 - 2 - 4 - 5 = 30p // EV-I

All-Sim Evaluation: 43%, Star


Sukuselvitys

Claridge Bellamy ox
DA's Beldan ox
ERJ-II
152cm, prt
Hot Boy ox
153cm, prt
Hot Chocolate ox<
152cm, rt
Ring Ding Dong ox
151cm, rt
Princess ox
151cm, rt
Sorry Sorry ox
153cm, rt
Not Idiot Girl ox
152cm, vrt
Rabiah SH ox
150cm, rt
Bolkiahna ox
152cm, vrt
Malik al Hashnal ox
151cm, rtkm
Kiahin ox
153cm, rt
Dulshan ox
152cm, prn
Boutsini al Bandor ox
156cm, rt
Ristan al Nishri ox
151cm, prn

Bellin isänisä, Hot Boy ox, on punarautias, 153cm korkea arabialaisori, jolta kyllä löytyy luonnetta ja tahtoa. Tälle orille ei sanota ei, ei sitten missään tilanteessa. Kuitenkin Hotin vakioratsastajan on helpompi saada ori käyttäytymään ja kilpailutilanteessa ori keskittyy ihmeen hyvin. Esteradoilta se on keräillyt hienot 40 sijoitusta ja kouluradoilta muutaman kokemussijoituksen. Jälkeläisiä tältä orilta löytyy 4.

Bellin isänisänisä, Hot Chocolate ox, on paljon menestystä esteradoilta kerännyt 152cm korkea arabialaisori. Tämä rautias yksilö on lojaali vakioratsastajalleen, muuten hiukan sähäkämpi oripoika. Kilpailutilanteessa keskittyy ja tekee parhaansa. Esteiltä ori on keräillyt itselleen 60 sijoitusta. Jälkeläisiä Chocolla on 5 kappaletta.

Bellin isänisänemä, Ring Ding Dong ox, on kiltti ja hellyyttävä, rautias, 151cm korkea arabialaistamma. Vaikka tammaa ei olekaan kauneudella kauheasti pilattukaan, se on todella oiva kisaratsu. Myös lastenratsuna tammaa on näin eläkepäivinä käytetty. Esteiltä Ring on kerännyt 40 sijoitusta ja koulusta 20. Jälkeläisiä tällä tammalla on 3 kappaletta.

Bellin isänemä, Princess ox, on potentiaalinen, mutta kiltti, rautias 151cm korkea arabialaistamma. Princess on kilpaillut elämänsä aikana paljon, mutta on siirtynyt jo eläkkeelle hienon 40 esteratsastussijoituksen jälkeen. Tamma viettääkin eläkepäiviään mukavassa ratsastuskoulussa lastenratsuna. Jälkeläisiä tällä tammalla on 5 kappaletta ympäri Euroopan.

Bellin isänemänisä Sorry Sorry ox, on täynnä potentiaalia oleva arabialaisori. Tämä komea 153cm korkea rautias ori on keräillyt näyttelypalkintoja ympäri maailman, erityisesti Euroopan näyttelykentillä. Sen lisäksi orilta löytyy 30 sijoitusta esteiltä ja 20 koulun puolelta. Jälkeläisiä tällä orilla on huimat 18 ympäri maailman.

Bellin isänemänemä Not Idiot Girl ox, on nimestä huolimattaan hiukan idiootti, blondi, 152cm korkea vaaleanrautias arabitamma. Idiot ei ole mikään penaalin terävin kynä, mutta silti oikein oiva kisaratsu ja se onkin kerännyt sijoituksia 30 kappaletta esteiden parista. Jälkeläisiä tällä tammalla on teetetty 2 kappaletta.

Jälkeläiset

Syntynyt Tamma Nimi Omistaja
03.11.2016 Jawda al Qismat ox t. Primo Jade Princess ox Dimma
06.03.2017 CLAr Fayruz ox o. Claridge Basit ox Ionic

Luonne

Claridge Bellamy, tutummille vierailijoille vain Bell, on sähäkkä ja reipas arabiori. Hevonen on oma kasvattimme ja on sen mukaan kohdeltukin. Hieman piloille lellitty ollessaan yksi ensimmäisistä arabikasvateistamme, mutta silti hevosesta kasvoi komea ja osaava nuorimies, joka ei luule itsestään liikoja. Bell on kuitenkin orimainen, kuten kuuluukin, mutta sen kanssa tulee silti hyvin toimeen vähän kaikenlaiset ja -tasoiset käsittelijät.

Hoidettaessa Bell olisi hyvä sitoa käytävälle, sillä karsinassa se yrittää hyöriä ja pyöriä ja tehdä kaikkea muuta kuin seisoa nätisti paikallaan. Käytävällä ori seisoo rauhallisesti ja katselee tallin toimintaa. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat orin kanssa ongelmitta, mutta varustamisessa sen kanssa saa usein tapella. Suitsia laitettaessa kuolaimia ei tietenkään voi laittaa suuhun ja pää nostetaan korkeuksiin hoitajan saavuttamattomiin. Tiukalla käskytyksellä orin saa jotakuinkin tottelemaan, mutta sen kanssa tulee olla nopea ja tehokas. Satulaa laitettaessa ei onneksi ole ongelmia, mutta suojia laitettaessa saattaa nostella jalkojaan.
Talutettaessa kulkee reippaasti eteenpäin ja saattaa jopa hieman rynniä. Kuitenkin yleisesti oikein mukava talutettava paikasta A paikkaan B.

Ratsastettaessa Bell on eteenpäinpyrkivä ja reipas, mutta se tylsistyy ja hermostuu helposti. Orille tulee keksiä mielekästä, monipuolista ja tarpeeksi vaihtelevaa tekemistä, tai se turhautuu eikä mistään tule enää mitään. Kuitenkin kun Bellin saa menemään halutulla tavalla, siltä se näyttääkin. Orilla on mukavat ja kauniit askellajit ja se hyppää taitavasti. Ori onkin parhaimmillaan esteillä, mistä johtuukin sen estepainotteisuus. Bell suorastaan rakastaa esteitä ja niiden haasteita. Hevonen käy niiden kimppuun palavalla halulla ja suorittaa tasaisen varmasti tilanteessa kuin tilanteessa. Kilpailuissakaan ori ei hermoile eikä säiky yleisöstä kuuluvia ääniä. Se tekeekin Bellistä mukavan treeni- ja kisakaverin. Kouluratsastuksen parissa Bell tylsistyy nopeasti, joten vaihtelevuus on kaiken a ja o. Orilla on kuitenkin miellyttävät askellajit ja siltä löytyy osaamista myös siltä puolelta.

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

Päiväkirja

14. helmikuuta 2016 - Dimma
"Hyvää ystävänpäivää kaikille!" toivotin kaikkien tallilaisten kuullen toimistossa ja kaadoin kaikille kahvit tai teet, mitä ikinä kukin nyt joikaan. Kävimme läpi ensi viikon tehtävät ja tapahtumat, sillä meille oli tulossa kaksi eri kengittäjää, 4 valmentajaa, 2 hevosten ostajaa ja ensi lauantaina olisi avoimien ovien päivä. Avoimien ovien päivässä oli luvassa muun muassa eri hevosurheilujen esittelyä ja hienoimpien ja uusimpien kasvattiemme esittelyä. Kasvattiesittelyyn pääsi muun muassa Claridge Bellamy ox, Claridgen Aikamatkaaja ja Claridgen Juksutus, jonka kanssa lähdin tänään käymään myös maastoilemassa. Hevosurheiluesittelyissä mukana olivat muun muassa Rosenheim's Nikita, The Darius, Warrior Eclipse ox, CLAr Infamous ja Wanted Shikoba. Itse olin kuuluttamassa yleisölle, joten en päässyt kentälle muiden avuksi. Toivoin kuitenkin, ja uskoin, että kaikki menisi hyvin ja avoimien ovien päivä olisi menestys!

02. toukokuuta 2016 - Dimma
Tänäkin vuonna selvisimme Vapusta kunnialla ja tänään olisi mukava maastoreissu tiedossa Kallen kanssa. Mukaamme lähti veljeni Marcus rautiaalla arabiori Bellillä. Oli mukava pitkästä aikaa kuulla miekkosen kuulumisia, sillä tämä oli ollut parin viikon lomalla etelässä ja sen jälkeen emme olleet ehtineet puhua. Kuulin matkasta kaikenlaisia hauskoja kommelluksia ja kokemuksia ja minunkin teki mieli lähteä hieman lomailemaan. Haaveilin koko maastoreissun muun muassa Italian reissusta, mutta Islannin islanninhevosvaelluksetkin kiinnostaisivat. Islanti olisi vain kovin kallis, joten ehkä olisi tyydyttävä Italiaan. Ei siinä, hieno paikkahan se on. Kysyin Marcukselta, pystyisivätkö hän ja isoveljemme Joel mahdollisesti pitämään tallin pystyssä viikon, kaksi, tai edes pitkän viikonlopun ajan. Marcus suostui heti, mutta sen verran hyvin hänet tunsin, etten pelkästään hänen kontolleen tallia jättäisi. Joka tapauksessa, Italia täältä tullaan, ehkä.

Valmennukset

14. joulukuuta 2016 - estevalmennus, Henna (kirjoittanut omistaja)
Henna tuli valmentamaan minua ja Belliä orin viimeisiin kilpailuihin. Hevosen kilpailu-ura päättyisi vuoden 2017 alussa ja vielä aioimme tavoitella muutamia sijoituksia. Henna saapui hieman myöhässä paikalle, mutta ainakin meillä oli aikaa lämmitellä Bellin kanssa kunnolla. Aloitimme itse valmennuksen muutamalla lämmittelyesteellä ja ori tuntui todella vetreältä. Koko valmennuksen ori jaksoi keskittyä ja olla reipas, vaikka välillä olikin vaikeampia tehtäviä ja haasteita. Harjoittelimme lähinnä sarjoja ja vaikeita teitä, joten luulimme, että orilla olisi palanut hermo jossain välissä. Aina voi kuitenkin yllättyä ja onneksi tänään oli juuri se päivä! Valmennus oli hyvä päättää pitkiin loppukäynteihin ja saimme Hennan kanssa taas hieman kiinni toistemme elämistä.

10. huhtikuuta 2017 - estevalmennus, Mira (kirjoittanut omistaja)
Tänään meitä tuli valmentamaan aivan uusi kasvo, 35-vuotias Mira. Nainen oli juuri muuttanut samalle paikkakunnalle omien hevostensa kanssa ja olimme tutustuneet paikallisessa pubissa. Mira oli kouluttautunut valmentaja, joten olin ehdottanut, tulisiko nainen valmentamaan välillä meille Claridgeen. Tänään oli sen aika ja olin varustanut Bellin valmiiksi ja mennyt orin kanssa kentälle lämmittelemään. Mira saapui sovittuna ajankohtana ja vaihdoimme siinä muutaman sanan yksityiselämästä, mutta myös itse tulevasta valmennuksesta. Aloitimme muutamilla lämmittelyesteillä ja Bell tuntui olevan hieman jäykkä. Hevonen kuitenkin rentoutui huomattavasti valmennuksen edetessä ja toimi reippaasti ja hyvin. Paljoa ei oria tarvinnut patistaa eteenpäin ja se teki annetut tehtävät taitavasti loppuun asti. Hieman orissa oli havaittavissa epävarmuutta, mutta totesimme, että se luultavasti johtui vain pienestä treenin puutteesta nyt kun orin kilpailu-urakin oli jo päättynyt. Silti olin todennut, että valmennukset tekevät vain hyvää meille ja ovat sopivaa vaihtelua arkeen, enkä siis niistä luopunut vielä. Ehkä kuitenkin olisi aika, kun ei mitään kovin tavoitteellista orilla enää tehdäkään. Valmennus sujui mukavasti ja ori oli innokas loppuun asti.


virtuaalitalli / virtuaalihevonen