Claridge Stud

Claridgen Aikamatkaaja

SV-III

VH16-018-0093Hippos, Pirje Fager-Pintilä

Kutsumanimi Matti Omistaja Dimma (VRL-08204), Claridge Stud
Syntynyt 02.01.2016, 21v Kasvattaja Dimma (VRL-08204), Claridge Stud
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori Painotus kouluratsastus
Säkä, väri 158cm, tummanpunarautias Koulutustaso Vaativa A, 100cm, Helppo, Vaativa

Saavutukset

Kesäkuun 2016 suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.05.2016
rakenne 6,2, suku 1, käytöskoe 10, ratsastuskoe 7,8 + 0 = 25 // SV-III

Heinäkuun 2016 suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.05.2016
rakenne 8, suku 1, käytöskoe 15, ratsastuskoe 7,2 + 0, luonne 17 = 48,2 // SV-III

All-Sim Evaluation: 55%, Preferent


Sukuselvitys

Claridgen Aikamatkaaja
Altavastaaja
157cm, trt
Armon Aika
160cm, prt
Ainokainen
162cm, rt
Heijainen
158cm, rt
Juoksunvarma
149cm, trt
Pilke-Silmä
149cm, prt
Johto-Neiti
150cm, rt
Seireenilaulu
159cm, rt
Laulumaja

Majalintu

Laulajainen

Seireeni

Merenmies

Siljami

Matin isänisä, Armon Aika, on 160cm korkea punarautias suomenhevosori, jonka suosio ei ole jäänyt vain tallilaisten mieleen. Tutuimmille vain Monni on oikea koulutykki ja on saavuttanut mainetta ja mammonaa ympäri pohjoismaita loistaen. Ori eläköityikin jo 12-vuotiaana, ja alkoi astumaan ison kasan tammoja. Monnin varsoista on tullut oikein mainioita ja toimivia ratsuja, kuten myös Tapista näkyy. Monni elelee hyvin ansaittuja eläkepäiviään Janakkalassa, laidunkaverinsa shetlanninponiruuna Totin kanssa. Jälkeäisiä orilta löytyy jopa 100 kappaletta.

Matin isänemä, Juoksunvarma, on 149cm korkea tummanrautias pikkutamma, jolla vierailtiin myös ravien puolella. Juoksunvarma ei ollutkaan nimensä veroinen. Tulosten jäädessä heikoiksi, tamma siirrettiin kokonaan ratsukäyttöön, missä menestystä niitettiin hiukan paremmin. Sussu jäi kuitenkin mammalomalle 8-vuotiaana ja on jatkanut sen jälkeen ratsastuskoululla hyvin tyytyväisenä elämäänsä. Tamman jälkeläiset ovat saanut sekä hyviä ja huonoja puolia emästään, mutta onneksi meidän Tappi sai vain sen hyviä puolia.

Jälkeläiset

Syntynyt Tamma Nimi Omistaja
00.00.0000 Dimma, Claridge Stud

Luonne

Aikamatkaaja, tutummin vain Matti, on energinen sisupussi suurella luonteella. Ori on helpohkosti käsiteltävä sähikäinen, jonka energiaa tarvitsee purkaa joka välissä. Matti on monen lemppari, sillä siitä löytyy monia puolia. Löytyy ihanan lutuinen suokkiputte, joka puksuttaa nätisti ja varmasti eteenpäin, tai kiukkupää ori, jota ei kiinnosta mikään ja kaikki on huonosti. Onneksi kuitenkin yleensä mennään kultaisella keskitiellä. Ollaan kohtuullisen kiltisti, mutta annetaan hieman haastetta ja eloa elämään.

Hoidettaessa Matilla tuntuu olevan energiaa hieman liikaakin sen odotellessa tulevaa mahdollista treeniä. Sen takia hevonen olisikin hyvä sitoa kiinni. Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, eikä varustamisessakaan ole ongelmia. Ori palaa niin halusta päästä tekemään, ettei se halua turhaan sählätä tai tapella. Talutettaessa ori on innokas, hieman liiankin, joten sen kanssa tulee olla tiukka. Välillä viereisen tarhan tammat saattavat houkutella liiaksikin tai kentälle on päästävä hetinytvälittömästi.

Matti omaa suuret ja lennokkaat liikkeet ja se soveltuu erityisesti kouluratsastukseen. Ori kuuntelee ohjeita erittäin hyvin ja toimii niiden mukaan. Välillä hieman enemmän häsläten, välillä hieman vähemmän. Hevosesta olisikin hyvä saada liiat energiat pois ennen varsinaista harjoitusta tai suoritusta. Muuten aika menee aivan hukkaan orin sählätessä omiaan ja olemalla liian innokas. Ratsastajan ollessa hiemankin määrätietoinen ja tiukka, ori kulkee todella nätisti ja toimii kuin unelma. Jos kuitenkin selässä on häslääjä, alkaa Mattikin häslätä. Hiljaa hyvä tulee.
Vaikka Matti onkin parhaimmillaan koulussa, ei se esteilläkään mikään huono ole, hieman sähläri vain. Puomeja tippuilee minkä kerkiää, mutta se ei onneksi tunnu orin vauhtia ja nauttimista hidastavan. Hevonen nauttii esteistä täysin rinnoin ja varsinkin jos niitä päästään vähän maastoonkin pomppimaan niin aina vain paranee. Matin kanssa kannattaa myöskin käydä uimassa jos sää sallii ja on menossa maastoon, sillä ori ei tiedä mitään parempaa.

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
00.00.0000 - - , tuom. ,

NJ-näyttelyt
00.00.0000 - - , päätuom. ,


Päiväkirja

14. helmikuuta 2016 - Dimma
"Hyvää ystävänpäivää kaikille!" toivotin kaikkien tallilaisten kuullen toimistossa ja kaadoin kaikille kahvit tai teet, mitä ikinä kukin nyt joikaan. Kävimme läpi ensi viikon tehtävät ja tapahtumat, sillä meille oli tulossa kaksi eri kengittäjää, 4 valmentajaa, 2 hevosten ostajaa ja ensi lauantaina olisi avoimien ovien päivä. Avoimien ovien päivässä oli luvassa muun muassa eri hevosurheilujen esittelyä ja hienoimpien ja uusimpien kasvattiemme esittelyä. Kasvattiesittelyyn pääsi muun muassa Claridge Bellamy ox, Claridgen Aikamatkaaja ja Claridgen Juksutus, jonka kanssa lähdin tänään käymään myös maastoilemassa. Hevosurheiluesittelyissä mukana olivat muun muassa Rosenheim's Nikita, The Darius, Warrior Eclipse ox, CLAr Infamous ja Wanted Shikoba. Itse olin kuuluttamassa yleisölle, joten en päässyt kentälle muiden avuksi. Toivoin kuitenkin, ja uskoin, että kaikki menisi hyvin ja avoimien ovien päivä olisi menestys!

Valmennukset

00. lumikuuta 0000 - kouluvalmennus, valmentaja
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod faucibus porttitor. Nunc tempus, libero nec pharetra tincidunt, dolor sapien dapibus ante, eget cursus odio purus non urna. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Etiam egestas vehicula ante, sit amet eleifend lorem accumsan nec. Sed fermentum leo in augue pharetra quis tempor sapien pharetra. Vestibulum suscipit volutpat tempor. Donec sollicitudin ipsum et lacus porta nec pretium orci egestas. Integer id tempus magna. Praesent in diam eu erat tempus fermentum. Nullam quis enim nec odio suscipit porttitor quis ut turpis. Donec sollicitudin pharetra consectetur. Aliquam vitae purus in ipsum pharetra condimentum. Pellentesque venenatis tincidunt tortor, vel interdum nulla consectetur non. Proin a ipsum quis velit volutpat luctus. Vestibulum aliquet turpis at purus auctor nec pretium sem convallis. Vivamus dolor est, ornare non lacinia nec, semper aliquam orci. Aenean nec tellus neque.


virtuaalitalli / virtuaalihevonen