Claridge Stud

Altavastaaja

ei vielä meriittejä

VH16-018-0778ransu.kuvat.fi, 2013-2015

Kutsumanimi Tappi Omistaja Dimma (VRL-08204), Claridge Stud
Syntynyt 02.04.2015, 23v Kasvattaja Dimma, Claridge Stud
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori Painotus kouluratsastus
Säkä, väri 157cm, tummanrautias Koulutustaso Vaativa A, 100cm, Helppo, Noviisi

Saavutukset

tilaisuus
tilaisuus // palkinto

All-Sim Evaluation: 60%, Premier


Sukuselvitys

Altavastaaja
Armon Aika
160cm, prt
Ainokainen
162cm, rt
Avustaja
162cm, rn
Seniori
160cm, vrt
Heijainen
158cm, rt
Ongelmanratkaisu
159cm, prt
Houkutin
156cm, vprt
Juoksunvarma
149cm, trt
Pilke-Silmä
149cm, prt
Parkki-Poika
150cm, rt
Tähtitomu
147cm, vprt
Johto-Neiti
150cm, rt
Pilvipoika
153cm, rt
Jaarlin Tyttö
149cm, rt

Tapin isä, Armon Aika, on 160cm korkea punarautias suomenhevosori, jonka suosio ei ole jäänyt vain tallilaisten mieleen. Tutuimmille vain Monni on oikea koulutykki ja on saavuttanut mainetta ja mammonaa ympäri pohjoismaita loistaen. Ori eläköityikin jo 12-vuotiaana, ja alkoi astumaan ison kasan tammoja. Monnin varsoista on tullut oikein mainioita ja toimivia ratsuja, kuten myös Tapista näkyy. Monni elelee hyvin ansaittuja eläkepäiviään Janakkalassa, laidunkaverinsa shetlanninponiruuna Totin kanssa. Jälkeäisiä orilta löytyy jopa 100 kappaletta.

Tapin emä, Juoksunvarma, on 149cm korkea tummanrautias pikkutamma, jolla vierailtiin myös ravien puolella. Juoksunvarma ei ollutkaan nimensä veroinen. Tulosten jäädessä heikoiksi, tamma siirrettiin kokonaan ratsukäyttöön, missä menestystä niitettiin hiukan paremmin. Sussu jäi kuitenkin mammalomalle 8-vuotiaana ja on jatkanut sen jälkeen ratsastuskoululla hyvin tyytyväisenä elämäänsä. Tamman jälkeläiset ovat saanut sekä hyviä ja huonoja puolia emästään, mutta onneksi meidän Tappi sai vain sen hyviä puolia.

Jälkeläiset

Syntynyt Tamma Nimi Omistaja
02.01.2016 Seireenilaulu o. Claridgen Aikamatkaaja Dimma

Luonne

Kilpailutulokset

VSN-näyttelyt
22.07.2016 - Adina - Ratsastusluokka, tuom. dookie, Ridden RCH
04.09.2016 - Március - Ratsastusluokka, tuom. dookie, Ridden CH

NJ-näyttelyt
00.00.0000 - - , päätuom. ,

PVM Jaos Luokka Kutsu Sijoitus
19.06.2015 KRJ VaA Kilpailukeskus Reiter 3/15
22.06.2015 KRJ VaA Kilpailukeskus Reiter 1/15
30.06.2015 KRJ-Cup VaA Hukkapuro 12/173

Päiväkirja

10. syyskuuta 2016 - Dimma
"Tappi on irti!" kuulin huudon ulkoa ja ampaisin saman tien katsomaan, mitä oli tekeillä. Siellähän se meidän komea suokkipojumme ravaili tallin pihalla tyytyväisenä riimunaru roikkuen. Henna juoksi orin perässä ja koitti saada sitä kiinni, tuloksetta. Tappi otti aina pienen spurtin juuri kun nainen oli saamassa sitä kiinni. Osallistuin Marcuksen kanssa ajojahtiin vesisateessa. Kukaan meistä ei ollut järin tyytyväinen, mutta eipä tästäkään voinut Hennaa syyttää. Jos Tappi päättää lähteä, niin sehän lähtee. Hetken saimmekin juoksennella, kunnes tajusin hakea porkkanan tallista ja houkutella sillä oria lähemmäksi. Sain kun sainkin napattua heiluvasta riimunarusta kiinni ja orin silmin nähtävän hölmistyksen takia naurahdin:
"Menit sitten vanhanaikaiseen, hönö."

02. tammikuuta 2017 - Dimma
Uusi vuosi ja uudet kujeet, ainakin meidän Tapilla. Ori oli taas päässyt karkuun ja viiletti pitkin tallin käytävää kun parahdin tallissa oleville, että hevonen irti. En tiedä mitä oli päässyt käymään, sillä luulin, että karsinan ovi oli tarpeeksi kiinni ja Tappi kunnolla sidottu. Hevonen todella on oikea kahlekuningas ja taas vuoden alkajaisiksi sitä sai jahdata pitkin pihaa. Taitaisi jäädä orin liikuttaminen sikseen tai ainakin vähäiselle, jos sitä ei saataisi pian kiinni. No, käyhän tämä irtojuoksutuksesta, tavallaan, tosin vaaratekijöiden kanssa, mistä en pitänyt yhtään. Tappi viiletti pitkin pihoja lumisateessa riimunaru heiluen ja huomasi, että se oikein nauroi sitä jahtaaville huutaville kaksijalkaisille. Onneksi Tappi luopui nopeasti leikistä kylmyyden takia ja juoksi takaisin talliin ja tuurilla jopa suoraan omaan karsinaansa. Taas sai hetkeksi huokaista helpotuksesta. Paino sanalla hetkeksi.

Valmennukset

21. syyskuuta 2016 - kouluvalmennus, Henna (kirjoittanut omistaja)
Tänään olisi vuorossa minun ja Tapin kouluvalmennus Hennan käsissä. Koska oli sateinen ilma, päätimme pitää valmennuksen sisätiloissa. Kaikki kolme vihasimme vesisadetta ja vetistä kenttää ja koska maneesissa ei juuri silloin ollut varausta, oli hyvä idea mennä sinne. Päivän aiheena olivat lähinnä askellajit ja niihin siirtymiset, sekä tärkeimpänä tietenkin saumaton yhteistyö. Tappi ja minä olimme molemmat innokkaana tekemässä aivan ohjeiden mukaan ja ori tuntui rentoutuvan hetkessä. Hevonen suoritti täydellisesti annetut tehtävät, vaikka olinkin välillä hieman epäselvä. Mistään ei Hennalta tullut sanomista hevoselle, pelkästään minulle. Ei voi muuta kun kehua oria tämän päiväisen perusteella. Hyvä Tappi, hyvä minä ja kiitos Hennalle loistavasta valmennuksesta!


virtuaalitalli / virtuaalihevonen